Meklē blogā

Artdeco eyeshadow base - smaržīgais acu ēnu draugs


Es mīlu  lietot acu bāzes,  principā, ar manu acu formu un tipu, būtu grūti uzklāt ēnas, kuras turas pietiekami skaisti un ilgi,  bez acu ēnu bāzes, pie pirmās iespējas un saprāta robežās es testēju sev pieejamās acu bāzes. Izlasot par foršo Artdeco akciju, kur jāiepērkas virs 19 euro un tad  dāvanā iegūsi acu ēnu bāzi, es ilgi nedomāju, principā, jau sen bija laiks dot otro iespēju Artdeco līdzekļiem, vienu brīdi ar tiem nesadraudzējos, īpaši ar nagu lakām, bet tas jau ir cits stāsts.
Es ieguvu šo foršo acu ēnu bāzi, foršo ,jo nekad nebiju viņu lietojusi un arī  pārdošanas cena likās ļoti saprātīga, vel ilgi domāju, kāpēc uz viņu iepriekš neskatījos, varbūt tāpēc ka jau mūžību lietoju UD acu bāzes un tās ir perfektas, tāpat kā Nars bāze, par kuru vel neesmu neko uzrakstījusi!

Bāzes anatomija : Mazs piemīlīgs ķopsītis melnā krāsā,  ar perlamutrīgu, viegli šimerīgu pildījumu, kas pēc uzklāšanas viegli izgaismo plakstiņus.

Noturība: Te sākās interesantā daļa,  man ir draudzene uz kuras plakstiņiem turas labi, kā ari, uz viņas klientu plakstiņiem turējies labi ( vizāžiste) bet uz maniem taukainiem plakstiņiem turas vidēji, vienu brītiņu pat nesmuki sagāja rieviņās, ēnas papeldēja uz sejas, bet bija dienas, kad bija ļoti skaisti un labi turējās.

Interesantie fakti: Smarža, kas ir uz robežas ar nepieņemamo, ar laiku rada sava veida atkarību to pasmaržot - jo galu galā, kur vel gūsi pieredzi uzklāt uz plakstiņiem kaut ko, kas smaržo pēc vīriešu dezīša, bet nekož acīs un dienas laikā vel novējo gar tavu degunu.

Plusi : Labā cena ( cik sapratu 7 euro bez atlaides ) simpātisks dizains un ķopsītis.
Mīnusi : Smarža, kas atgādina vīriešu dezīti, kaut gan, kā jau viss, kas uz robežas ar pretīgo ar laiku kļūst par interesanto vai pat patīkamo (tbs magoņu sērija tam ir pierādījums:) )

Lai visiem laba acu bāze šaja lietainā laiciņā :)
Ilze


6 komentāri

  1. Šo esmu mēģinājusi, un man likās, ka tai ir ļoti liela līdzība ar Catrice acu ēnu bāzi vecajā iepakojumā. Darbības ziņā nav slikti, tikai abas man ļoti ātri ižžuva...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Catrice neesmu mēginajusi.. šis gan nav liels tilpums.. cerams ka neizžūs, bet izlietosies ;)

      Dzēst
  2. Catrice vecajā iepakojumā bija daudz labāka efekta ziņā par šo. Es savējo sāku lietot pagājušajā gadā, bet še, tagad skatos, ka palikusi krietni sausāka un vairs neturas tik labi, lai arī cik maz to liktu uz plakstiņiem. Taču tik daudz ar viņu bija strādāts, bet šī jau ir nelietojama vairs. :(
    Savukārt, es aromātu kā mīnusu nesaskatu, jo man patīk tas aromāts. pat ļoti patīk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Catrice jaunajā iepakojuma nav tik labas? Klausos visiem bijušas vecajā iepakojumā ;) Nu re, kādam patīk arī smaržiņa uz acīm ;) Visādi jau gadās:) UD bāzes man labi lietojas un tik ātri nepaliek vecas.. jau gadu kā lietoju..

      Dzēst
  3. tieši šobrīd lietoju klasisko artdeco ēnu bāzi. vakar douglas redzēju jauno vasaras olekcijas izlaidumu. likās līdzīgs, bet ar šimmerīti.
    ēnu bāze ir ok. uz iepakojuma rakstīts, ka jāizlieto 6M laikā. mīnuss tikai dažreiz, ka ne pārāk ātri nožūst, tad ēnas nevienmērīgi uzklājas, tāpēc to lieku krietnu laiciņu pirms ēnām.
    bez atlaides cena bija 8-9 eur

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. o nezināju, ka viņiem ir atšķirīgas bāzes.. nu ko , būs jāpapētī centīgāk ;) man diezgan labi nožuva un ātri..

      Dzēst

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma