Meklē blogā

Dabīgās eļļas

 Manas mīļākās eļļas, ko parasti miksēju kopā, vai lietoju atsevišķi ir  Avokādo eļļa, Saldo mandeļu eļļa un pēdējā laika favorīts Planeta Organica secrets of Arctica sērijas Lāceņu eļļa ar E vitamīnu.

Mazliet no interneta resursiem par  katru no eļļām, tieši no skaistumkopšanas viedokļa:

Avokado eļļa skaistumam
Avokado eļļa ir viena no ādas vislabāk absorbētajām eļļām, jo tā iekļūst dziļi epidermā, tādejādi palīdzot aizturēt mitrumu ādā. Tādejādi tā palīdz izlīdzināt smalkās grumbiņas, uzlabot mitrumu zaudējušas ādas stāvokli un mīkstināt raupju ādu. Kaut arī avokado eļļa šķiet bieza, uzklāta nelielā daudzumā uz ādas, tā pilnībā uzsūcas.
Tā kā avokado eļļa bagātīgi satur bioloģiski aktīvās vielas – karotenoīdus, tokoferolus, hlorofilu, sterolus un dažādas taukskābes, tā veicina ādas aizsargspējas un veselību. Avokado eļļa var palīdzēt rūpēties par ādu pēc intensīvām saules peldēm, kā arī dažādu apsārtumu un iekaisumu gadījumā. Ir veikti pētījumi, kas liecina par avokado eļļas spējām veicināt ādas kalogēna šūnu atjaunošanos, palīdzot aizkavēt ādas novecošanas procesu.
Avokado eļļai piemīt neliels saules aizsardzības līmenis (aptuveni SPF6-8). Apvienojumā ar bioloģiski aktīvo vielu pozitīvo ietekmi uz ādu, avokado eļļa ir labs palīgs ādas aizsardzībā pret saules staru izraisītiem bojājumiem. 
Avokado eļļa ir ļoti piemērota arī matu kopšanai, jo tā iekļūst mata stiebrā labāk kā daudzas citas eļļas. Tādejādi avokado eļļa ir efektīva matu maska, ko lietot pirms matu mazgāšanas.
Saldo mandeļu eļļa skaistumam
Mandeļu eļļas sastāvā esošās polinepiesātinātās taukskābes un mikroelementi palīdz rūpēties par ādas, matu un nagu skaistumu un veselību, lietojot šo eļļu gan iekšķīgi, gan ārīgi. Skaistumkopšanas industrijā šo eļļu visvairāk izmanto dažādu kosmētisko produktu– krēmu, ziepju, losjonu, masku, šampūnu - izgatavošanā. Pateicoties savam neitrālajam aromātam, krāsai un struktūrai, tā ir lieliska pamateļļa dažādu ēterisko eļļu pievienošanai. Mandeļu eļļu bieži vien lieto cilvēki, kam ir alerģiska āda, jo tā palīdz saglabāt jūtīgas ādas mitruma līmeni un uzlabo ādas stāvokli, nekairinot to. Mandeļu eļļa ir ļoti piemērota arī ādas ap acīm kopšanai. Āda ap acīm ir ļoti maiga un jūtīga, un smalkā mandeļu eļļas struktūra palīdz barot, mitrināt un aizsargāt šo delikāto sejas zonu. Tā kā mandeļu eļļa bagātīgi satur E vitamīnu, tiek uzskatīts, ka šai eļļai piemīt arī atjauninošas īpašības, tā palīdz saglabāt sejas ādu gludu, novēršot smalko grumbiņu rašanos. Turklāt šī eļļa var palīdzēt izlīdzināt sejas ādas krāsu, balinot pigmentācijas laukumus un rētas. Mandeļu eļļa ir lieliska masāžas eļļa, un pēc ajūrvēdas sistēmas tā tiek pieskaitīta pie afrodiziakiem.

Lāceņu eļļa  
Par šo eļļu atradu vismazāk informācijas! Skaidrs ir tas, ka šī eļļa ir spēcīgs antioksidants, pašā augā ir liels  C vitamīna saturs, bet sēkliņās, no kā arī šī eļļa spēcīgs E vitamīna avots.

Skvalāns, jeb angļu valodā “squalane” tiek iegūts no olīvu eļļas un tas sastāv no augu izcelsmes lipīdiem. Olīvu skvalānam līdzīgu vielu ražo arī cilvēka ādas dziedzeri un tas nodrošina elastību, aizsardzību un mitruma līdzvsaru ādā. Tomēr pēc 25-30 gadu vecuma šīs vielas daudzums ādā samazinās (pusaudžu gados vidēji 15% no ādas izdalītajām taukvielām satur skavlānam līdzīgas vielas, bet pēc 50 gadu vecuma- tikai 3-5%) un tā sāk novecot, veidojas pirmās krunciņas, āda kļūst sausāka, mazāk elastīga un plānāka.

Olīvu skavlāns ir piemērots ādas barošanai un mitrināšanai, tas viegli un ātri iesūcas, nepadara ādu taukainu vai lipīgu, tādēļ ir lieliska piedeva sejas serumu, acu serumu, krēmu un eļļu sastāvos.

Skvalāns ir noturīgs pret oksidēšanos, tam nav aromāta, garšas un krāsa. Tas neaizsprosto poras, uzlabo ādas elastību, neizraisa alerģijas, dziedē sausu, sasprēgājušu ādu, uzlabo ādas toni, mīkstina ādu, novērš krunciņu veidošanos, atdzīvina un padara mirdzošu novecot sākušu, nobriedušu ādu. Olīvu skvalāns ir piemērots visiem ādas tipiem, to var lietot kombinācijās ar citām eļļām un ēteriskajām eļļām, kā arī pievienot krēmiem.

Par šiem konkrētiem produktiem.
Attirance Almond massage oil 150ml plastmasas iepakojums ar skrūvējamu vāciņu-  izvēlējos dēļ atlaides un  dēļ tā, ka bija rakstīts ka tā ir 100% dabīgā mandeļu eļļa, kas principā bija tas, kas man vajadzīgs. Lietojās jaucot kopā ar dažādām citām eļļām, vai arī viena pati,  visbiežāk matos- kā masku vai piejaucu klāt kādam ķermeņa krēmam, iesūcās ātri,  neaizdambē poras un ir patīkama maiga sajūta pēc tās lietošanas uz ādas.
Now  solutions avocado oil  - 100% dabiska avokado eļļa ( pirku Iherb.com mans atlaižu kodiņš KUM079 http://www.iherb.com?rcode=KUM079 dod atlaidi pirkumam) 118ml plastmasas iepakojums, tilpums nav liels, bet viņa ir tik ekonomiska, ka iet jau ilgi,  cena  ap 5 $ vairāk izmantoju sejai, sejas masāžai, vai vienkārši kā sejas masku, kad prasās momentānu pamodušās sejas efektu - jo tiešām ļoti labi baro un mitrina ādu, neradot smago sajūtu.
Planeta Organica secrets of Arctica sērijas Lāceņu eļļa ar E vitamīnu 50ml ērts iepakojums ar dozatoru pipetīti, iepakojums stikla sastāvā ir  smaržvielas, jo diez vai e-vitamīns un lāceņu eļļa tik skaisti smaržotu - pret šo produktu ir dalītas jūtas,  saprotu ka viņš ir efektīvs, bet pārāk smags, ja to lieto vairākas dienas pēc kārtas, kā es to darīju uz nakti, mazliet tomēr aizsprosto poras, šobrīd viņu lietoju gan matiem, gan pie ķermeņa krēmiem, gan  atsevišķi uz strijām - viss darbojas, ja vien nebūtu tādas nenosakāmas sajūtas par un ap šo produktu- varbūt tāpēc, ka tik lēni iesūcās ja to lieto sejas ādai, bet varbūt tā ir mana specifika.
BBfactory Olīvu skvalāns - ļoti interesants produkts, vairāk lietoju acu zonai, ļoti labi mitrina ādu, kā arī sejas maskās, sausai ādai šis būs super-produkts, bet manai kombinētai tas lieliski darbojās kā maska, zem acu rajonā ļoti perfekti uzlabo ādu, iesaku!

Ar mani ir tā, kā nāk siltāks laiks gribās lietot eļļas, nezināmu iemeslu dēļ tās liekās piemērotākas tieši ķermeņa kopšanā, matu maskas, sejas maskās vienkārši ideāli :)

Kā Jums ar eļļām?
Ilze

2 komentāri

  1. Interesanti, ka Now solutions etiķetes dizains atgādina Rica avocado oil after wax lotion.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Iegogleeju ;) izskatās līdzīgs ;) gan jau viens no otra kaut ko "aizņēmies"

      Dzēst

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma