Meklē blogā

Kāda ir taukaina āda, tās kopšana

Sveicieni šodienā
bilde no interneta resursiem

"Tev ir taukaina āda? Tu taču sen neesi pusaudzis! " ar šādiem izteikumiem nākas saskarties, jo
taukaina āda  bieži vien tiek uztverta, kā pusaudžu problēma, kaut arī  gluži kā normāla vai sausa āda, tas nav tikai pārejošs stāvoklis, bet gan viens no ādas tipiem. Dzīves laikā ādas tips  nemainās, protams, ka ādai novecojot tā kļūst mazāk taukaina, jo fizioloģiski pavājinās tauku dziedzeru darbība. Tomēr ir gadījumi, kad ādas taukainums paaugstinās pat esot cienījamā vecumā, tad jau saskaries ar  tādām problēmām, kā dziļākām grumbām un paplašinātām porām. Gribēju piebilst, ka ādas novecošanās procesi sākās no 25 gadu vecuma, tāpēc ir svarīgi parūpēties par savu ādu laicīgi.
Taukaina ādai izdala divus tipus, kas atšķirās pēc būtības.  Klasiski taukaina āda, tā ir āda, kuras tauku dziedzeri strādā pastiprināti, tā ir spīdīga,  paplašinātam porām, kurās veidojās "melnie punkti" (oksidējās tauki, aizsprostojot poru) tomēr ādas mitrums ir normas robežās, tomēr ph līmenis bieži vien ir sārmains. Āda var būt biezāka, raupjāka un izturīgāka pret ārējas vides kairinājumu, bieži vien arī galvas āda ir taukaina.
Sausi taukaina āda, kura bieži vien ir  kaut arī  ir taukaina, tā ir bieza, izskatās nespodra ar biezāku raga slāni, kurš mēdz lobīties. Ādas mitruma līmenis  ir pazemināts, bet tā turpina pastiprināti taukoties, mēdz būt jutīga.
Ādas taukošanos var ietekmēt dažādi procesi,  ģenētiski,  fizioloģiski tai skaitā hormonālās svārstības, var radīt pārmērīgu ādas taukošanos, kas būtu arī viena no pazīmēm, ka šajā jautājumā ir jāievieš korekcijas, jādodas pie dermatologa, lai skaidrāk  apzinātu savas ādas taukainības iemeslus. Tāpēc lai tiktu galā ar savu ādas tipu un ar to sadzīvotu, pārliecinies vai tā nav hormonāla vai ginekoloģiska problēma, kas jārisina ar ārsta starpniecību. Ne viena vien no mums ir pamanījusi, ka menstruālā cikla izraisītās ādas svārstības, pumpiņas un taukainuma paaugstināšanās ir ierasta lieta.   Interneta resursos brīžiem pazib pētījumi, ka cukurs  un ātrie ogļhidrāti rada pastiprinātu ādas taukošanos, pinņu veidošanos. Es no savas pieredzes varu teikt, ka ja tiek ēsti lēnie ogļhidrāti, ne tikai uzlabojās pašsajūta, bet arī kopējais ādas stāvoklis. Kaut arī cukura un ādas taukainuma paaugstināšanās nav īsti apstiprināts fakts, tomēr, tas liek aizdomāties par ēšanas paradumu maiņu, kas ir pozitīvi.
Taukaina/ taukaina dehidrēta āda  pieprasa vienlīdz svarīgu  soli ādas kopšanā, kā piemērota attīrīšana ar magiem kosmētiskiem līdzekļiem. Es ierasti izvēlos Bioderma micellaro ūdeni, kā arī  putojošos attīrošos līdzekļus, īpaši mīļi ir no Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash kliģerīšu sērijas, kurš ne tikai mazina ādas iekaisumus, bet lieliski tiek galā ar maigu ādas attīrīšanu. Viens no pedējā laikā iemīļotajiem produktiem ir Piens Spa attīrošās putas, kuru sastāvs ir lielisks- alvejas sula, piena sūkalas un pantenols, kā arī dažādi ekstrakti. Jāpiemin, ka šis ir Latvijas zīmols, tāpēc ļoti iepriecina ar savu produkta kvalitāti, āda pēc šī attīroša līdzekļa kļūst ļoti maiga un nerada lieku kairinājumu.

  Es apzinos, ka ņemot vērā taukainas ādas tipu, vislabākais  no veidiem, kā attīrīt ādu ir izmantot vieglu augļskābes saturošo pīlingu, atzīšos, ka vienīgais, kas man patiesām ir sajūsminājis ir ELEMIS Papaya Enzyme Peel kas darbojās pietiekami efektīvi, lai es to lietotu reizi nedēļā. Šobrīd gan esmu pārgājusi uz mālu saturošam maskām, Amway, Garnier  mālu maska  kuras arī diezgan efektīvi attīra ādu, kā arī viegliem skrubjiem, kā piemēram Loreal Sugar skrub cenšos nepārforsēt ar ādas attīršanu, jo bieži vien tas izraisa pretējo efektu no jaucot vērtīgo lipidu slāni.  ( par jutīgu ādu vari lasīt šeit)

Runājot par sejas maskām, nevaru nepiebilst, ka īpašu uzsvaru lieku uz mitrināšanu, jo tas ir viens no maniem klupšanas akmeņiem. Vichy LiftActiv Hyalu sejas maska ir viena no tām, ko no visas sirds iesaku, tai piemīt ļoti spēcīgs mitrinošs efekts, uzskatu, ka tā ir ideāla maska, ko uzklāt uz nakti.
No maskām kuras liek sejai izskatīties daudz tvirtākai nevar nepieminēt Kiehl's Ginger Leaf & Hibiscus Firming Overnight Mask, ka jau pamanījāt, man patīk ideja par sejas maskām, kuras var uzklāt pirms došanās pie miera. Manuprāt šī maska sniedz tūlītēju liftinga efektu, tā nav lipīga un man ļoti patīk cik līdzsvarota, tonizēta kļūst sejas un kakla āda.

Uzskatu, ka ādas tonizēšana ir otrais svarīgākais solis, jo tas atjauno ādas līdzsvaru un sagatavo to  serumu uzklāšanai. Šobrīd lietoju divus tonikus, vienu no  Dabiskā Jaunzēlandes zīmola Antipodes, kurš lieliski tiek galā ar ādas iekaisīgo dabu, lieliski piemērots taukainai, prasīgai ādai. Otrs, kuru uzklāju pirms vakara krēma uzklāšanas ir no Eisenberg lotion, kurš ir tik lielisks, ka es to uzveru vairāk kā vienu no serumiem, jo pēc tā uzklāšanas esmu novērojusi daudz efektīvāku serumu un krēmu iedarbību. Tā sastāvā esošie lakricas, rožūdens, burvju lazdas ekstrakti ideāli nomierina arī iekaisušu ādu, kas taukainai ādai nav retums. 
Es lieku uzsvaru uz piemērota seruma lietošanu, varu stabili un no visas sirds ieteikt  jau pārbaudītas vērtības tādus kā Vischy 89 minerālu un hiāluronskābes serumu, kas darbojās lieliski. Šobrīd lietoju  hiāluronskābes serumu, kurš  ir vidēji efektīvs, ja es salīdzinu ar  Vichy tad Vichy man likās mazliet efektīvāks.  Tieši ar hiāluronskābes serumiem es ļauju savai ādai atjaunot mitruma līmeni, šos serumus var kombinēt ar anti age profilakses līdzekļiem, serumiem, kuriem ir augstāka aktīvo vielu koncentrācija.

 Kā anti age produktu turpinu lietot fantastisko Kiehl`s C vitamīna serumu, kura sastāvā ir arī  hiāluronskābe, manuprāt lielisks līdzeklis, jo piešķir ādai  veselīgu mirdzumu. Uzskatu, ka Kiehl`s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate labi palīdz tikt galā ar ādas noguruma pazīmēm, kā arī manai dehidrētai, bet taukainai ādai atgriež dzīvības pazīmes. Šis ir viens no tiem produktiem, kuru vari lietot arī tad, ja esi savos  24+ gados, šis serums ir efektīvs arī kursa veidā, palīdz cīnīties ar mīmikas krunciņām, padarot tās mazāk izteiksmīgas.

Papildus ādas tvirtumam lietoju Thalgo Collagene serumu, kuram piemīt tūlītējs liftinga efekts, bet esmu novērojusi, ka šis efekts saglabājās, jūras kolagēns palīdz atjaunot ādas tvirtumu. Cik esmu lietojusi Thalgo produktus, tie vienmēr sniedz tieši to, ko viņi sola, tāpēc man patīk, ka produkts ir efektīvs, pietiekami aktīvām vielām piesātināts.
Liekot uzsvaru uz sejas serumiem es sniedzu to, kas manai ādai ir pats aktuālākais, kombinējot tos ar labiem, efektīviem sejas krēmiem, kuri man savukārt palīdz mazināt ādas taukaino mirdzumu.

Ziemas periodā lietoju Kiehl`s ultra facial cream, kurš ir lielisks produkts, jo sniedz labu aizsardzību, mitrināšanu un vieglu barošanu. Šobrīd lietoju Manuka Honey Skin-Brightening Light Day Cream  kam piemīt viegls matējošs efekts, manukas medus sniedz papildus antiseptisko efektu, bet lieliskie dabiskie ekstrakti un eļļas sniedz pietiekamu ādas aizsardzību.

Antipodes krēmi ir vieni no retajiem, kuru sastāvā esošās eļļas neaizsprosto poras, tāpēc tos iesaku arī taukainas ādas īpašniecēm. Šobrīd  kad nepieciešama intensīvāka aizsardzība no nevēlamā spīduma lietoju La Roche-Posay produktus Effaclar matt un K (+) gel krēmus, kas palīdz mazināt poras, kā arī sniedz izteikti matējošu efektu. Par šiem produktiem padalīšos sīkākos novērojumos citā apskatā. Negaidot biju noķērusi gripu, tad gan atgriezos pie barojoša Kiehl`s sejas krēma, kurš tagad iznācis jaunā, divreiz mitrinošāka versijā, bez parabēniem, tāpēc uzskatu, ka viņš ir kļuvis vel lieliskāks. Varu teikt, ka šis ir viens no krēmiem, kuru varu ieteikt pilnīgi visiem, jo kombinācijā ar labu serumu tas veic mitrināšanu uz visiem simts procentiem.
Kā nakts krēmu izvēlos Antipodes  kremu kurš nomierina pateicoties saviem augu ekstraktiem un tāpēc viens no mīļākajiem produktiem, kurš gan ir gandrīz beidzies.

Lai uzlabotu taukainas ādas stāvokli ir nepieciešama pareiza ādas attīrīšana un serumu , matējošo krēmu lietošana. Tomēr lai atjaunotu Dehidrētas, tāpēc taukainas ādas veselību īpaši jāpievēršās mitrināšanai un mitruma noturēšanai ādā - izvēloties piemērotu mitrinošo krēmu un serumu kombināciju.  Tomēr abiem šiem taukainās ādas tipiem ir svarīgi lietot Spf produktus,  lai palēninātu ādas pāragru novecošanos. Vieni no maniem favorītiem ir Vichy  slow age - ļoti viegla formula, kas "nerulējās nost" no sejas ādas. Amway Daudzfunkcionāls aizsargājošs losjons Multi-Protect Lotion SPF 30 essentials  dienām, kad nelieto kosmētiku, jo tam ir daudz barojošāka formula  vai arī, ja izvēlies lietot dekoratīvo kosmētiku, tad nogaidi līdz tas ir pilnībā iesūcies.

Secinājumi par novecojošas, taukainas ādas kopšanu ir šādi :
Vienmēr lieto mitrinošo serumu + labu sejas krēmu, netaupi uz Spf un labām maskām, seko līdzi ādas stāvoklim un nebaidies kombinēt dažādus līdzekļus. Vislabāk kombinēt dažādus serumus, bet atceries ka klāj serumus no ūdeņaināka ( vieglākā) uz biezāko, sedzošako, kas neļaus tev zaudēt ādas mitrumu. Tīri ādu, bet nepārcenties, drīzāk lieto efektīvus produktus, kas palīdz mazināt pārmērīgu ādas taukainumu, neaisprostojot poras. Maiga attīrīšana + efektīva mitrināšana ir skaistas ādas atslēga.

Lai vai kā, zini ka taukaina āda nav posts, mīli sevi un savu ādu!

Lai veiksmīga šodiena
Ilze



Nav komentāru

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma