Meklē blogā

Jutīga āda- stāvoklis ar kuru var sadzīvot!

Sveicieni šodienā

"Jutīga āda – stāvoklis ar kuru var sadzīvot!" pie tāda secinājuma nonācu iepazīstoties ar jutīgas ādas kopšanu dziļākā līmenī, ne tikai izpētot informatīvos materiālus, bet arī noklausoties Dr. viedokļus, par jutīgas ādas kopšanas specifiku.
Ada tas ir ne tikai ķermeņa lielākais orgāns, bet tā ir arī katra rota, par kuru rūpēties, lai tā var rūpēties par mums, pasargājot no ārējas vides kaitīgās ietekmes. Adas kvalitāti un skaistumu ietekmē dažādi faktori, gan iekšējie faktori tādi kā uzturs, ūdens, vitamīni, stress, gan ārējie faktori kā ultravioletais starojums,klimats, kā arī ādas kopšanas paradumi. Īpaši šajā apkures sezonā (pavasarī tai skaitā!) jutīga āda var būt īpaši neparedzama, īpaši, ja tai ir tendence būt sausai un dehidrētai.

Visbiežāk jutīgas ādas īpašnieces saskaras ar subjektīvām diskomforta sajūtām, sākot no viegla, pārejoša kairinājuma, līdz pat velkošai sajūtai tad, kad tiek lietota kopjošā kosmētika, nereti arī dekoratīvā kosmētika var radīt lielas raizes. Apsārtums, sausums un izteikti kairinoša sajūta nav norma un ar to nav jāsadzīvo, tā ir jāmaina. Jutīga āda tas nav tips bet gan stāvoklis, kurš piemeklē gan normālas, kombinētas un pat taukainas ādas īpašnieces. Tieši jutīga āda ir pietiekami prasīga, lai tās īpašnieces izvēlētos īpaši maigus, tai paredzētus kopšanas līdzekļus, sākot no ādas attīrīšanas līdz pat sejas krēmam. Jūtīgas ādas īpašniecēm ir jāievēro noteikta ādas kopšanas stratēģija – jāizvēlas produkti piemēroti ādas tipam, īpaši tādi kuru sastāvā nav papildus smaržvielas, ādas attīrīšanai jāizvēlas produkti ar neitrālu ph līmeni. Īpaši būtiski izvēlēties produktus, kuri paaugstina ādas dabisko tolerances stāvokli. Tāpēc es ikdienā izvēlos attīt ādu ar maigiem, īpaši piemērotiem līdzekļiem, pēdējā laikā atkal atgriežoties pie BIODERMA Sensibio H2O Micellar Cleansing Water micelārā ūdens. 
Viens no retajiem micelārajiem ūdeņiem, kas ne tikai noņem ūdensnoturīgo kosmētiku, tai skaitā skropstu tušu, bet arī piemērots pat brīžos, kad āda izteikti niķojās ar apsārtumiem un citiem kairinājumiem. Es esmu smaržu cilvēks, bet tomēr, sejas attīrīšanā īpaši jutīgajā acu zonā, izvēlos līdzekļus bez pievienotajām smaržvielām un Bioderma Sensibio H2O micelārais ūdens atbilst šim kritērijam.
Ar jutīgas ādas stāvokli var saskarties jebkurš, jo tā rodas tad, kad tiek izjaukta dabiskā ādas aizsargbarjera. Esot lielā psihoemocionālā stresā jutīga āda var likt par sevi manīt ar apsārtumu, diskomforta sajūtu, tā signalizē, lai tu pievērstos sev un par sevi parūpētos. Jutīga āda bieži vien ir plānāka, trauslāka ar mazāku lipīdu slāni, tāpēc tā strauji reaģē uz ārējiem kairinājumiem, temperatūras maiņām, kondicionēto gaisu un nepiemērotu attīrošo līdzekļu lietošanu. Jebkādas veselīgas ādas pamatā ir piemērota ādas kopšana – attīrīšana, mitrināšana un barošana piemēroti savam ādas tipam. Visi mēs vēlamies, lai āda izskatītos veselīga, atpūtusies un starojoša, arī šajā apkures sezonā. Starojošas atpūtušās ādas pamatā ir maiga ādas attīrīšana ar līdzekļiem, kuru ph līmenis ir neitrāls, tā neradot lieku kairinājumu ādā. Veselas ādas ph līmenis ir 5,5 kas ir neitrāls, par ko arī ir jāatceras izvēloties ādas attīrīšanas līdzekļus. Bieži vien aizmirstās, ka jutīga āda nav tikai uz sejas, bet arī ķermeņa āda, kurai nepieciešamas tādas pašas rūpēs kā sejas ādai.Piemēram, ne viena vien ir saskārusies ar sausu niezošu ādu uz kājām un citām ķermeņa daļām.
  Ne tikai visu ziemas periodu lietoju Bioderma Atoderm dušas eļļu, bet arī esot ceļojumā, kur mana āda tika pakļauta intensīvai saules iedarbībai izvēlējos to attīrīt ar Bioderma dušas eļļu. Adas mitrināšana ir nākamais solis, kurš atjauno veselīgo aizsargbarjeru tā aizsargājot to no vides kaitīgās ietekmes. Ja pieņemam, ka ādai ir vairāki slāņi, tad tieši mitrinošais līdzeklis izveido šo papildus barjeru, kura notur dabisko ādas mitruma līmeni, kas savukārt ļauj saglabāt veselīgu, skaistu un maigu ādu. Pēc ķermeņa mazgāšanas ar Biodermas eļļu – āda kļuva maiga, kopta un pabarota, tomēr es izvēlējos to aizsargāt ar alveju un kokosa eļļu, ko izvēlējos kā papildus kopšanu tieši ceļojuma laikā. Esot Latvijā vairāk lietoju barojošos ķermeņa sviestus, ko noteikti novērtēs arī sausākas ādas īpašnieces, jo sausai ādai vajadzētu kombinēt mitrinošo līdzekļu lietošanu ar kādu bagātīgāku krēmu, kas atjaunos ādas dabisko aizsargbarjeru ( pasargā ādu no izžūšanas).


Vairāk noderīgas informācijas par Jutīgu ādas attīrīšanu meklē http://www.sensibioh2o.lv/ bet par atopisku ādu papildus informācija http://www.atopija.lv/

Lai lieliska pavasarīga diena
Ilze



Nav komentāru

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma