Meklē blogā

Ikdienas dezodoranti & antiperspiranti, kuri labāki?

Čaviņ, meitenes!

Kaut arī, es esmu dabisko kristāla dezodorantu piekritēja, manos plauktiņos mēdz uzrasties arī cita veida produkti, kā arī, es vienmēr meklēju jaunus, interesantus produktus kurus izmēģināt un padalīties ar sajūtām, atsauksmēm ar jums manas lasītājas.
Pusaudža gados, ieslēdzoties hormonālajai sistēmai - atceros, kāds man bija šoks, ka evarēja iztikt tikai ar dezodorantu ar smaržu, kā to varēja līdz hormonālā uzplaiksnījuma. Kopš pusaudža gadiem esmu mēģinājusi dažādus anti-persperentus un tikai šobrīd varu skaidri pateikt, kas man patīk, kam pievēršu uzmanību tā izvēlē utt.

1. Lai dezodorants/ antiperspirants efektīvi darbotos ir jāsagatavo padušu āda , kā jau iepriekš esmu to minējusi, 1x divās nedēļās skrubīti izmantot arī padušu zonai, nodrošinās, ka āda ir pietiekami attīrīta, lai produkts veiksmīgi darbotos. Jo spēcīgāku produktu lietojiet, jo  biežāk ir jāveic padušu attīšana, bet nu biežāk, par reizi četrās dienās nevajadzētu, lai nesatraumētu maigo padušu ādu.

2. Pieņemiet dušu pirms naktsmiera vai vienkārši izmazgājiet paduses ar ziepēm, pirms dodaties gulēt, uzklājiet kādu vieglu dabisku krēmu, vai alvejas želeju, tā kopjot padušu ādu. Ļaujiet sev dabiski svīst naktī, lai izvadās toksīni un organisms "elpo".. Esmu ievērojusi, ka izmantojot tādu shēmu padušu āda ir daudz veselīgāka.

3. Pēc skūšanas/ epilēšanas vai vaksēšanas nelietojiet  dezodorantus, izvēlies šo procedūru veikt tādos apstākļos/ laikā, kad atlikušo dienas daļu varat brīvi nekairināt savu ādu. Lietojiet Alvejas želeju, zinu ka Dermosil ir tāda želeja, es gan savu pirku Grieķijā, bet domāju, ka kādā no aptiekam ir iespējams iegādāties alvejas gelu, ļoti labi dziedē un nav smags produkts, neaizsprosto poras.

4. Nelietojam dezodorantu/antiperspirantu uz netīras ādas vai uz iepriekš lietota līdzekļa , pirms neesat izmazgājušas paduses ar ziepītēm, jo tā var iedzīvoties pamatīgos iekaisumos, pat augoņos!

5. Dezodorants - nomāc aromātu un  mikro-floru, bet "nenobloķē" sviedru izdalīšanos, savukārt antiperspirants bloķē sviedru izdalīšanos. Svarīgi zināt atšķirību, lai iegādātos sev piemērotu produktu. 

Viens no maniem favorītiem no dabiskajiem dezodorantiem, kurš ir "kristāla dezodarants" ir Rimi nopērkamais izsmidzināmais līdzeklis Markell cosmetics Mineral Body Bio-Deodorant, kurš kā jau vairākums kristāla tipa līdzekļu nekavē pašu svīšanu, tā notiek visnotaļ dabiski, bet gan neļauj rasties nepatīkamajam aromātam. Šis produkts nav ar nekādu aromātu, kaut arī uz iepakojuma pieminēti kaut kādi eksotiski ziedi un bambus, tomēr neko tādu nesajutu!
Vienkāršs, dabisks līdzeklis kurš labi darbojās, pasargā līdz 10h ja ir intensīva staigāšana un kustības, bet ja tā ir mazkustīga diena, tad visas dienas garumā.











Crystal essence ar dažādām ēteriskajām eļļam, šie produkti ir daudz  vairāk kopjoši jo ir pievienotas vielas, kuras rūpējās par padušu ādu. Lieliski ikdienas palīgi, pie kuriem noteikti atgriezīšos, tomēr, jāsaka, ka aromāta klātesamība dažreiz ir mīnuss, jo tie nav tik noturīgi savā aizsardzībā, kā bez aromāta produkti. Vasaras dienā, kā arī, dienā kur vairāk kustības pēc 7h prasās tos atjaunot.
Otrs mīļākais produkts ir IHerb kristāla dezodoranti
Runājot par Iherbu   ar kodu KUM79 atlaide pirmajam pirkumam 5$


















CD Deo Glucksgefuhl, paņemu jo biju cerējusi, ka varēšu pariet uz pilnīgi dabisku produktu, pat bez dabiskajiem krstāla sāļiem. Šajā produktā esošais alkohols izdedzina paduses un savelkošā, kairinošā sajūta ir neizturama. Lietoju pāris dienas, sapratu, ka nevaru paciest to dedzināšanu un mana padušu āda bija mahten iekaisusi. Jāpiemin, ka man šis produkts nekādā veidā neizsargāja no svīšanas/ nepatīkamā aromāta - pēc 2-3h jau prasījās izskalot paduses un atjaunot dezodarantu.
Produkts, kurš man galīgi nederēja, ir šis dabiskais dezodorants



Madaras jaunais Soothing dezodorants- tikai jauki, ka šis produkts man nekairināja ādu un bija ļoti , ļoti kopjošs un patīkams. Tomēr, ar to arī viss beidzās! Tiešām labs kopjošs produkts, bet  izmantojams dienās, kad negribās lietot nekādu dezodorantu, jo šī produkta efekts priekš manis turas tikai 4h, tiešām žēl, ka tā, ļoti vēlējos ar to sadraudzēties. Tām meitenēm kuras svīst ļoti maz, šis būs super produkts  jo ļoti labi rūpējās par maigo padušu ādu - neradot kairinājumu.








"Stiprie" produkti ( ar sintētiskajiem alumīnija savienojumiem)

Citēju www.vesels.lv par to kas ir dabiskie/ sintētiskie alumīnija savienojumi pretsvīšanas līdzekļos:
Alumīnija savienojumiSintētiskie alumīnija sāļi darbojas, aizsprostojot ādas poras un neļaujot sviedru dziedzeriem izdalīt sviedrus ādas virspusē. Savukārt dabīgajā kosmētikā izmantotie alumīnija alauni (Potassium alum, Aluminiumoxide, Aluminiumhydroxide u.c.) ir inerti kristāliskie ieži - tie neatbrīvo nekādus jonus, kā arī neaizsprosto poras, bet gan neitralizē sviedru nepatīkamo aromātu. Tāpat dabīgajā kosmētikā sastopami efektīvi dezodoranti arī bez šiem kristāliem - veidoti, piemēram, no rīcineļļas un augu ekstraktiem ar savelkošu un baktērijas neitralizējošu iedarbību, ar Triethylcitrate (iegūtu no ķiršiem) vai Farnesol (no ēteriskajām eļļām).

Šos izmantoju diezgan reti, visus pusaudža gadus lietoju gan Fa, lady speed stick, pēdējo ko izmēģināju bija  Garnier antiperspirants ar pievienotajiem daļēji dabiskajiem sāļiem, esmu mēģinājusi visus iespējamos "Drogu"antiperspirantus. Kopumā varu teikt, ka pēc šī plašā saraksta esmu nonākusi pie dažiem produktiem, kuri ļoti labi darbojās, bet nekairina manu ādu, kā ari, neveido pleķus uz drēbēm, kad lietoju šos produktus.

Pirmais, vecais labais draugs Nivea rūlīša un izsmidzināmais dezodarants anti-perspirant  protect & care( šeit apskatiju šos produktus tuvāk) bet varu teikt, ka šobrīd man patīk vairāk  izsmidzināmā versija, tik viegli lietot un foršs , neitrāls aromāts, kas nenomāc manu parfīmu aromātus. Lieliski aizsargā un padušu āda jūtās burvīgi.

Otrs maigāks, bet  spēcīgāks Dove Original 48h antiperspirants, ļoti foršs produkts, jo viņam piemīt laba īpatnība - tas nožūst zibenīgi, tiklīdz izsmidzināts, padušu āda paliek maiga un jā, mani piesaista Dove aromāts, ļoti sievišķīgs, klasisks un maigs. Šis produkts darbojās  savas 24h stabili, bet nerada iekaisums ādā.

Īpašai drošībai joprojām lietoju Dove īpaši spēcīgo produktu, krēmveida produkts, kurš pacieš arī dušas klātbūtni un nenomazgājas,  ja netiek lietotas ziepes/dušas līdzeklis, divas dienas padušu āda ir kopta un pasargāta no pārmērīgas svīšanas un nepatīkamā aromāta. Tomēr šo produktu lietoju retāk, kad tiešām ir kāds īpašs pasākums, kura laikā gribu justies maksimāli pasargāta.

Kopumā domāju virzītos uz to lai meklētu efektīvus produktus, kuri mani uzrunā, bet ir bez sintētiskajiem alumīnija sāļiem. Varbūt ir kādi favorīti?

Šāda ir mana pieredze ar šiem produktiem, kādi ir Jūsu mīļākie produkti? Vai pievēršat uzmanību Alumīnija savienojumiem ?

Lai skaista diena!
Ilze



4 komentāri

  1. Nivea dezodoranti man nepatika :( Garnier labi tiek galā ar savu uzdevumu, bet aromāts ļoti sitas caur drēbēm. Mans favorīts ir Neutral, jo nesmaržo un labi aizsarga :)

    AtbildētDzēst
  2. Par Madaru piekriitu, tas ir vairaak kaa kopjoshais..bet ikdienaa lietoju Garnier ar visu briedmiigo sastaavu.:)

    AtbildētDzēst
  3. Parastā soda... nedaudz ieziest mitrās padusēs. Efekts izteikti labs

    AtbildētDzēst
  4. Garnier neder nekam. Man bija gan 48, gan 72 stundu. Maksimums izturēja 2-4 stundas

    AtbildētDzēst

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma