Meklē blogā

Canderel Stēvija atsauksme un konkurss

Sveicieni šodienā

Iespējams, ka daudzas no jums jau ir pamanījušas, ka es esmu atteikusies no pievienotā, baltā cukura savā dzīvē - nelietoju kafijā, tējā un sekoju līdzi cukura daudzumam tajos produktos, kurus uzņemu diendienā. Protams, ka cukura atmešana tas nav nekas viegls, ja ierasti esi bijusi ļoti tuvās attiecībās ar cukuru un tā produktiem. Pēdējos gados ļoti samazināju cukura daudzumu, bet kad uzsāku atteikšanos no pievienotā cukura, es sapratu, ka mani diezgan viltīgi bija paķēris slēptais cukurs, kurš klusītēm mitinājies jogurtā, kečupā un dažādos konservētos gardumos.
Es apzinos, ka samazināt jau nenozīmē izslēgt pilnībā, jo tas nav faktiski iespējams, nosacīti labais cukurs un ogļhidrāti kopumā ir vajadzīgi organismam, bet to pilnībā var uzņemt caur augļiem, kā arī lēnajiem ogļhidrātiem, ko es arī daru.
Nonācu līdz tādam pieturas punktam, kad atmetot dažādus priekšstatus par to, ka mākslīgie saldinātāji ir negaršīgi un šausmīgi  izvēlējos izmēģināt dabisko saldinātāju Canderel Stēvija, ko iegūst no auga lapām. Tieši tā, uz šīs zemeslodes ir augs, kura lapas ir kā konfekte un pat saldāka, jo tā par 300 reizēm saldāka par pašu cukuru. Stēvija (Stevia rebaudiana Bertoni )  ir ar ļoti zemu Glikēmisko indeksu, kas savukārt ir lieliski tiem, kuri seko līdzi cukura svārstībām organismā. Es nerunāju tikai par diabēta slimniekiem, bet arī cilvēkiem, kuri vēlās neizjust bada sajūtu, jo tieši  produkti ar augstu glikēmisko indeksu, tai skaitā cukurs, rada šo bada sajūtu jo liek organismam aktīvi izstrādāt insulīnu, lai mazinātu cukura līmeni asinīs, aiz kura seko "kritiens" un tu atkal izjūti bada sajūtu. Tieši tāpēc apēdot kaut ko saldu, jau nākamo saldumu paņemt ir krietni vieglāk un to tā vien "prasās" paņemt.  Lietojot uzturā dabiskos saldinātājus pie ikrīta kafijas, desertiem vai uzlabojot garšu jebkuram ēdienam, kuram tavuprāt iztrūkst saldās garšas.


Kā lielo izmēģinājumu veicām kopā ar draudzeni, kura uz gatavošanu ir uz "Tu" atšķirībā no manis, kura vairāk lieto pārbaudītas receptes. Uztaisījām saldo pēc receptes, izmantojot stēvija pulverus, kas ir ļoti ērti lietojami, tomēr gribu teikt, ka sākumā gribās pielikt mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc ir jāpierod pie stēvijas salduma pakāpes.
Kopumā deserts sanāca ļoti foršs, kopā ar svaigajām ogām garšoja vienkārši lieliski un pats patīkamais ir tas, ka es noticēju, ka šāda veida deserti tiešam ir garšīgi. Ja godīgi, es nekad nedomāju, ka viņi tiešām ir pietiekami saldi, bet  tagad varu apgalvot,ka tā ir un ir vērts pamēģināt. Canderel cukura aizvietotājs 1 tējkarote pulvera satur tikai 2 kalorijas un salduma ziņā atbilst vienai tējkarotei cukura (20 kcal).
Kā plusu Canderel Stēvijas saldinātājam visā izmēģināšanas laikā ( sanāk jau vairākus mēnešus izmēģinu šos produktus ) varu minēt to, ka viņu tiešām vajag ļoti maz, man uz lielo kafijas krūzi pietiek ar pusi paciņas saldinātāja.
Pulvera veidā esošās paciņas var paķert līdzi un manuprāt ļoti ērtas lietošanā, jo pats pulveris ir smalkās granuliņās, kuras izšķīst gan siltā, gan vēsā ūdenī. Izmantoju šo stēvijas pulveri, lai ar to apbērtu  augļus vai pievienotu putrai.

Kā mīnusu varu pieminēt, ka cilvēkam, kurš ikdienā lietojis intensīvi cukuru, stvēijas garša var likties ļoti intensīva, jo cukuram ir maigāka garša.

Uzskatu, ka Canderel Stēvijas saldinātājs ir ļoti labs un kvalitatīvs produkts, jo manuprāt, tā ir labāka, veselīgāka alternatīva nekā cukurs, vai mākslīgie saldinātāji.
Cik esmu pamanījusi viņš ir pieejams gan Rimi, maxima gan citos lielākajos veikalos un arī tiešsaistē www.internetaptieka.lv 
Pieejami gan pulveros, tabletēs un mazajās paciņās, kuras var ļoti ērti paķert līdzi, pat uz darbu.

Tomēr, vislabāk ir izmēģināt pašai, tāpēc mazs konkurss, kurā  vari iegūt savā īpašumā visu attēlā redzamo saldinātāja komplektu.

Lai uzvarētu , esi mana sekotāja Bloglovin 
( ja neesi spied šeit un spied Follow https://www.bloglovin.com/blogs/make-up-angel-13043883 )
Ieraksti savu e-pastu komentāros, kas arī būs tava loterijas biļete
Konkurss norit Latvijas ietvaros no 29.01 - 4.02.19
Balvu nodošu personīgi vai caur omnivas starpniecību!
Lai veicās

Ilze


1 komentārs

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma