Meklē blogā

Atsauksme Intimina Lily Cup menstruālā piltuve

Sveicieni šodienā

Gribēju ar jums parunāt par tādu aktuālu tēmu, kā menstruālās piltuves. Jau vairākus mēnešus testēju šīs piltuves un tīri praktiski izmēģinot, izprotot to plusus un mīnusus man ir radies pamatots viedoklis. Mani šī tēma ir vienmēr interesējusi, bet līdz šim mirklim nebiju nobriedusi to iegādāties, klausījos draudzeņu ieteikumos, jo daudzām šāds produkts ir ikmēneša cikla neatņemama sastāvdaļa.
Iesākumā gribēju padalīties, ka jau vairākus gadus biju domājusi par to iegādi, jo tajās saskatīju daudzus plusus, tādus kā:

* Ekoloģiski, ekonimiski un veselīgi.
Ja par ekoloģisko un veselīgo pusi vel var strīdēties, tad par ekonomisko nu nekādi nevar. Ja es parēķinu tad gada laikā šī piltuve sevi atmaksā, tāpēc izdevīgums ir jūtams.

*Protams, ka saskatīju  arī mīnusus tādus kā:
Grūtības ar ievietošanu, šaubas par to efektivitāti, bailes no lieka kairinājuma un infekcijas riska

.
Es esmu mēģinājusi divus Lily Cup produktus, pirmā bija klasiskas formas piltuve, kura diemžēl man bija par lielu, tāpēc izvēlējos īpaši ērto Lily Cup Compact versiju, kura paredzēta nedzemdējušām sievietēm vai tām kuras dzemdējušas ar ķeizergirezienu.
Šī piltuvīte ir ļoti kompakta, līdzi tai nāk pārnēsāšanas trauciņš, kurā var kompakti un ērti pārnēsāt šo piltuvi. Lily Cup piltuve ir ražota Zviedrijā, no medicīniskā silikona.

Ar kompaktā dizaina kausiņu tagad atkārtoti lietojamā menstruāciju kausiņa sniegtās ērtības un ieguvumus veselībai varat izmantot neatkarīgi no atrašanās vietas. Lily Cup™ Compact ir pirmais menstruāciju kausiņš, ko var sakļaut plakanu un ērti ievietot aizsargkārbiņā. Tā kā menstruāciju asinis tiek uzkrātas, nevis uzsūktas, tiek saudzēts intīmās zonas mikroklimats un neveidojas sausums, kas bieži rodas, lietojot tamponus. Kausiņš Lily Cup™ Compact ir izgatavots no medicīniskas kvalitātes silikona un ir tik mīksts un plāns, ka to pat nejutīsit. Netraucēta aizsardzība pret noplūdi līdz 12 stundām gan dienā, gan naktī
Attēlā redzama pirmajā kompaktā piltuve, bet otrā klasiskā ( atvainojos par Ziemassvētku noformējumu, bet es fotografēju produktus pirms izmēģināšanas)


Kāpēc es domāju ka tas ir veselīgi? Tamponi un higiēniskās paketes ir apstrādātas ar dažādām vielām, kas var radīt papildus kairinājumu. Īpaši tas attiecās uz tamponiem, daudzām manām draudzenēm tamponu lietošana radīja tādas nepatīkamas sajūtas kā izteikts sausums, kairinājums un diskomforts, bet ir brīži, kad paketes nav alternatīva. Man personīgi tamponi liekas pietiekami ērti, bet tos labprāt izmantoju vēlīnajās menstruāciju dienas, kas savukārt rada papildus sausuma sajūtu, par kuru es neesmu sajūsmā. Tāpēc es uz Lily Cup piltuvēm liku cerības, ka viņas varēs aizvietot tamponus.

Strīdīgais jautājums par mikroorganismu uzkrāšanos piltuvē - tas bija viens no tiem, kas mani satrauca, bet šeit jau ir svarīgi ievērot visas drošības normas. Gluži kā lietojot tamponus, to nevar "pārturēt" jo ja tā notiek, tiek paaugstināts  iekaisumu risks un tas var veicināt mikroorganismu vairošanos, bet savukārt mums radīt diskomforta sajūtas.
Pirms uzsāk lietot piltuvi  tā ir jānovāra savas piecas minūtes verdošā ūdeni, tā padarot  tās materiālu elastīgāku, kā arī nodrošinot pietiekamu higiēnas prasību ievērošanu. Šis novārīšanas process būs jāatkārto katru reiz kad uzsāksi lietot piltuvi t.i. 1x mēnesī. Kad notiek aktīvā piltuves lietošana, pēc katras tās iztukšošanas ir nepieciešams to izskalot zem karstas ūdens strūklas un tikai tad ievietot atkātoti.
Metode kā dezinficēt piltuvi ir sajaukt etiķa - ūdens šķidrumu, kur 90% ūdens, bet atlikušie 10% etiķis, ļaujot piltuvei būt šajā šķīdumā vidēji desmit minūtes, tad noskalot zem tekoša ūdens un piltuve ir gatava lietošanai.

Cik bieži "jānomaina" piltuve ? tas ir ļoti individuāli, jo katrai no mums ir savs menstruālais apjoms, bet vidēji tas ir reizi piecās stundās pirmajā dienās, bet savukārt dienās kad menstruācija ir mazinājusies  daudz mazāk, bet neuzskatu, ka piltuvi vajadzētu turēt ilgāk kā 7h, kaut arī daudzi avoti saka, ka var turēt līdz pat 12h arī šajā jautājumā ir jāklausa  savām sajūtām un ķermeņa vajadzībām.
Kā jau uzsvēru tas ir jāskatās katram, tāpēc pirmajās lietošanas reizēs ieteiktu drošības labad lietot arī higiēnisko paketi.

Vai ir grūti ievietot/ izņemt piltuvi?

Pirmās reizes vajadzētu praktizēties arī tad, kad nav menstruāciju, lai tad, kad būs akūta vajadzība pats process neaizņemtu lieku laiku. Ievietošanas leņķis gluži kā tamponiem, diezgan līdzīgs. Pirms ievieto saspied piltuvi C veida formā, sarullējot kā tamponu, ievietojot tas atvērsies un nofiksēsies. Ja nejūties pārliecināta, ka tā ir atvērusies pamēģini sataustīt ar pirkstu veicot riņķveida kustības apkārt piltuvei, tam vajadzētu "atvērt"piltuvi un nofiksēt tai paredzētā vietā.  Izņemšanai izmanto silikona galiņu ar kuru ērti izņemsi piltuvi. Tad kad esi ievietojusi piltuvi viņai nav jārada papildus spiediens, kas līdzinās diskomfortam, īpaši uz urīnpūsli, ja tā ir  un šis diskomforts nepāriet piecas līdz desmit minūtes tu esi  izvēlējusies nepiemērotu izmēru vai arī esi ievietojusi piltuvi nepareizi. Sajūtu ziņā viņa līdzinās tamponam tikai ar elastīgāku sajūtu un jā ir mazliet apjomīgāka.
Ja sanāca ievietot, bet nesānāk izņemt, pirmām kārtām ievieto radītājpirkstu un īkšķi satver piltuvi un mēģini izvilkt, ja tas neizdodās pietupies, tas dabiski liks piltuvei paslīdēt uz āru, savukārt tu to spēsi izņemt daudz vieglāk.

Kādu izmēru izvēlēties?

Lily Cup ir pieejami dažādi  izmēri, bet es ieteiktu vadīties pēc ieteikumiem, kuri ir uz katras piltuves. Ir pieejamas piltuves dažādos izmēros un formās. Piltuves gan dzemdējošām sievietēm, gan nedzemdējošām. Sievietēm, kuras nav dzemdējušas ir mazāka izmēra piltuves un vieglāk ievietojamas. Svarīgi saprast, ka pareiza izmēra piltuve ir ļoti svarīga, komfortam un efektivitātei. Pirmajā reizē es nokļūdījos ar izmēru un izjutu diskomforta, spiediena un nevajadzīga kairinājuma sajūtu, kura sastiprinājās sēžot.
Attēlā redzama pirmā kompaktā piltuve, bet  otrajā  klasiskā piltuve

Piltuves plusi:

Medicīniskais silikons neveicina mikrobu uzkrāšanos ir drošs ķermenim.
Lietošanas laikā nerodas papildus sausuma sajūta
Lieliski piemērotas menstruāciju pēdējās dienās
Lieliski ja vēlies doties uz pludmali - ērti vasaras periodam

Piltuves mīnusi

Pirmās reizēs grūti ievietot un saprast, kādas ir sajūtas, kad viņa ir ievietota pareizi
Iztukšošanai/ nomaiņai jābūt brīvi pieejama izlietne, par to jādomā, ja esi ārpus mājām.
Ne visiem var patikt nomaiņas process
No nepiemērota piltuves izmēra var rasties sajūtu līmenī urīnpūšļa kairinājums

Mans viedoklis ir sekojošs, ka priekš sevis es esmu atklājusi lielisku alternatīvu tamponiem, kā arī lielisku produktu, kuru lietot, kad ir tāda akūta nepieciešamība. Vai tas aizvietos manā dzīvē higiēniskās paketes? Iespējams, ka kādreiz jā, bet šobrīd to redzu kombinācijā, kā papildus produktu, kad ir mazāk apjomīgas menstruācijas, to pēdējās dienās.

Lily Cup piltuves cena 40 euro un šobrīd tai ir atlaide internet-veikalā, meklē šeit

Kāda Jums ir saskare ar šīm piltuvēm? Patīk vai nepatīk?

Lai forša diena
Ilze

Nav komentāru

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma