Meklē blogā

Christmas TAG : Dalamies Ziemassvētku garā

Iedvesmojos lasot Unas dienasgrāmatu - Vēlais Rīts  kur viņa dalijās ar foršu ideju par Christmas tag.. izdomāju, kāpēc ne? .. Jāturpina šī ķēdīte! :) Bija interesanti palasīt arī Artasplace svētku noskanas, tāpēc aicinu turpināt šo ķēdīti - padalamies katrs savā noskaņā, tā vairojot Ziemassvētku garu!


Kur Tu parasti pavadi svētku brīvdienas?

Svētku brīvdienas parasti pavadu braucot pie vecākiem, saviem un vīra vecākiem,  kur kopējā svētku gaisotnē izbaudām svētkus, ar svētku cepešiem, tradicionālo apdāvināšanu un prieka gaisotni kopumā, kas rodas no saskarsmes ar sev mīļiem un tuviem cilvēkiem. Ziemassvētki tas ir laiks, lai izbaudītu ģimenisku saskarsmi un tas tiek darīts uz visiem  100%

Ko Tev patīk darīt svētku brīvdienās?

Apciemot tuvos un mīļos, izbaudīt laiskas brīvdienas un atpūsties no kņadas, bet arī gatavoties dzimšanas dienas svinībām, jo tā nu ir sanācis, ka piedzimu 2.Janvārī J  Protams, arī pastaigas svaigā gaisā, ja ir smuks sniedziņš ir brīnumjaukas, pastaigas par izgaismotām Vecrīgas ielām, baudot noskaņu svētku tirdziņos, karstas kafijas malkošana un piparkūku ēšana arī ir topā..
 
Kas ir Tava mīļākā Ziemassvētku filma?
Foto - Ainārs Līkums

Romantiskās Ziemassvētku komēdijas, dažādas, parasti uz svētkiem safilmē vienādas noskaņas filmas, banālas, bet man patīk. Protams, jau kā klasika „Viens pats mājās” kāda no kārtējām Č.Dikensa „Ziemassvētku dziesmas” ekranizācijām, kas ir klasika, bet mīļa jau kopš bērnības, kas manuprāt nes sevī Ziemassvētku garu – par došanu un ņemšanu, pieņemšanu un dalīšanos.
 
Kas ir Tava iecienītākā Ziemassvētku dziesma?

Sinatras izpildījumā skan fantastiski ;) Principā patīk klasiskie gabali, kas tā silda sirdi.

 Un protams, arī  īpaša vieta manā sirdī ir šai dziesmai.

Kas ir Tavs mīļākais svētku ēdiens?

Piparkūkas, dēļ cepšanas procesa, tās man ir mīļas jau kopš bērnības, kā arī  pīrādziņi, kuru smarža saistās ar Ziemassvētku noskaņu, mājas kņadu un ģimenes kopa būšanu pīrāgu gatavošanas laikā. Cepetis un šķovēti kāposti arī ir klasika, kas ir mūsu svētku galdā.
 

 Vai Tu atver dāvanas Ziemassvētku vakarā (24.dec.) vai Ziemassvētku dienā (25.dec.)? 

Dāvanas ir īpašs stāsts, es esmu dāvanu cilvēks, man gan dāvanu gatavošanas, gan iesaiņošanas un dāvināšanas prieks ir īpašs prieks, kas man  uzlabo garastāvokli katru Decembri.  Es bieži vien nespēju nociesties, sapērkos daudz dāvanas un sāku apdāvināt tuvos un mīļos jau visu svētku gaidīšanas laiku, tā atgādinot, ka svētki ir katru dienu, kad mēs esam kopā ar saviem tuvajiem cilvēkiem. Lielākās dāvanas tiek atvērtas, saņemtas un dotas 24.Decembrī.
 
Vai Tu pavadi Ziemassvētkus "mājas drēbēs" (pidžama un tml.) vai saposies svētku drēbēs?

Visa lielā gatavošanās notiek mājas drēbēs, bet  kad jāsēžas pie galda protams, ka tiek uzvilktas svētku drēbes, lai radītu foršāku noskaņu, piešķirtu kripatiņu svarīguma procesam.
 
 Kādas svētku tradīcijas Tu ievēro?

Dekorēju māju, katru gadu izvēlos savus dekorus, kurus mēdzu ari pati gatavot, izdomājot krāsu - noskaņas tēmu, kuru īstenot katrā gadā, protams ir svētku eglīte, ciemojamies pie vecākiem, apdāvinām viens otru, gatavojam svētku vakariņas un izbaudām kopā būšanu.

 Vai Tev ir dabīgā vai mākslīgā eglīte?
Ronis savā godībā ;)  foto - Ainārs Līkums / www.fotolikums.lv  

Pēdējos gados izvēlos mākslīgo eglīti, jo tik ļoti negribas cirst dabīgo, labāk lai kāds kociņš vairāk paliek nenocirsts. Kā arī, ir  "kaķa faktors" kurš tā jau ir nostrostēts negrauzt visu iespējamo, bet viņš to dara, katru gadu no jauna, skatās un ņaud  uz svētku lampiņām, tad vel rodas vēlme nozagt kadu bumbiņu un izmantot to kā mantiņu.







 
 Vai Tev labāk patīk saņemt vai dot dāvanas?

Es mīlu meklēt dāvanas, domāt kādas dāvanas kur un kā īstenot, jo parasti man atnāk ideja, par krāsu, smaržu, formu un garšu un tad sākas lielā meklēšana, jo faktiski nekad nezinu vai tas, ko gribu  ir izveidots un eksistē jau pārdošanā ;)) Patīk saņemt dāvanas, ideja par kaut ko nezināmu vienmēr iepriecina, īpaši, kad jūti, ka tuvie cilvēki ir centušies un radījuši kaut ko no sirds!
 
 Foršākā Ziemassvētku dāvana, ko esi saņēmis?

Ir bijušas ļoti daudz foršas dāvanas, bet  gribās pastāstīt par sajūtu dāvanu, ko atceros, kad biju pavisam maziņa, atceros, ka vel tētis  ģērbās par sala-veci un gāja katru gadu slēpties trepju telpā un tad ar lielu pompu nāca dzīvoklī, tās sajūtas, ka drīz būs sala-vecis un dāvanas , tā bija lielākā dāvana, kura iepriecināja manu bērna sirdī, spilgti atceros pašu faktu, kā nevarēju saprast kāpēc salavecis izklausās pēc tēta ( pirmās svētku atmiņas ap 4.gv). Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka svētku dāvanas ir tās, ko mēs saņemam caur sajūtām, noskaņām, caur  mīlestību, ko izjūtam caur lielākiem vai mazākiem niekiem un ja šie nieki ir arī praktiski lietojami – ir forši, bet ja nav,  arī ir forši, jo sajūtas jau ir tas, ko atceramies, lietas nāk un iet..
 

Vai Tu esi profesionāls dāvanu saiņotājs vai ne pārāk? 

Dāvanu saiņošana nav īsti mans  „zirdziņš” bet kopš esam pārgājuši uz dāvanu  maisiņiem, šī situācija tiek  burvīgi atrisināta.
 
Kad Tu saprati, ka Ziemassvētku vecītis neeksistē?

Ilgi cerēju ka tomēr tas ka izklausās pēc tēta- bet nav, bet nu zemapziņā jau kopš  gadiem septiņiem jutu, ka tā  salaveča lieta” nav tīra” J
 
Vai Tu taisi Jaunā gada apņemšanās un vai pēc tam tās ievēro?

Esmu sapratusi, ka labāk neaizrauties ar  tādām apņemšanās lietām, jo ja dara, tad dara, bet ja nedara tad nedara – varbūt izklausās fatāli, bet tā jau nav,  apņemšanās labāk pieņemt uz sava iekšējā viļņa pamata, ja tas  brīnumainā kārtā saskan ar Jaunā gada iestāšanos- tas ir forši.
 
Ar ko Ziemassvētki ir īpaši Tev?

Ar mirdzumu, gan iekšējo mirdzumu, kad cilvēki kļūst maigāki, pielaidīgāki savās sirdīs un noskaņās, gan ar ārējo mirdzumu, kad mana trakā „žagatas kāre” var būt apmierināta visos iespējamos veidos, gan dekorācijās, gan drēbēs & meikapā!

Lai skaisti Ziemassvētki mums visiem!

Varbūt vēlies padalīties savās Ziemassvētku noskaņās?

xo xo
Ilze 
 
 
 
 
 
 

4 komentāri

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma