Meklē blogā

Dekoratīvās kosmētikas favorīti!

Čaviņ, meitenes!
Kādu laiciņu neesmu atrādījusi savus dekoratīvās kosmētikas favorītus, tāpēc izdomāju, ka ir jāsaņemas un jāizvēlas, kas tad šajā ilgajā periodā man ir iekritis sirdī no tās kosmētikas, kuru lietoju ikdienā, izmēģinu un atrādu jums, manas mīļās lasītājas.

Centīšos organizēti atrādīt savus favorītus, bieži vien ir tik grūti izvēlēties, jo laiks jau ir pagājis ļoti ilgs, nosacīti ir vairāki produkti katrā pozīcijā, jo tieši tos lietoju visbiežāk.

Sejas produkti:

Tonālie krēmi
Šajā periodā esmu lietojusi dažādus tonālos krēmus, viņu izvēlē man saistās ar manu ādas stāvokli, periodos, kad tā izskatās svaigi, labi un gludi, lietoju vieglākus tonālos līdzekļus, bet brīžos, kad satrakojās, ko daudz sedzošāku.

Loreal True match 2.N  joprojām roka stiepjas pēc šī tonālā krēma, iespējams ka tāpēc, ka viņš tik vienmērīgi un ātri klājās, pirmā sajūta un doma kāpēc viņu ņemu :"Ar viņu ir vienkārši un ērti" kaut arī,  tam ir savi mīnusi, kā vēlme oksidēties un izcelt sausos pleķīšus, bet joprojām, viņš ir ļoti ērts, viegls tonālais krēms. Lietoju dienās, kad sejas āda izskatās pietiekami labi un nav sauso pleķīšu.

Max Factor Lasting Performance 102 Pastelle - ideāls tonālais krēms, burvīgi nēsājās, viegls, matēts, var uzslāņot, padara seju burvīgi skaistu, vienīgais mīnuss- man mazliet pārāk tumšs, īpaši šajā ziemas periodā, tāpēc nākās to gaišināt.

Pūderis & fiksējošais sprejs
Bez pūdera lietošanas nevaru piefiksēt grimu un mans ādas tips pieprasa grima piefiksēšanu, lai tas tikpat skaisti noturētos savā vietā visas dienas garumā. Īpaši pievēršu uzmanību, lai pūderis būtu caurspīdīgs un viegli nēsātos, neizceltu poras un grumbas.

Fiksējošais sprejs no NYX  Matte  Finish  ir ideāls budžeta variants dārgākiem produktiem, tādiem kā Urban Decay sprejam. Lieliski darbojās, paildzina ikdienas makeup "dzīvi" padara to matētāku, bet uz manas taukainās ādas neveido pārmērīgi matētu efektu, kas arī mani ļoti apmierina. Esmu pamānījusi, ka pārmērīgi matēta sejas āda liek meklēt defektus vai nepilnības sejas ādā, tāpēc patīk šis gandrīz matētais efekts.

NYX HD Studio caurspīdīgs pūderis, kurš perfekti piefiksē tonālo krēmu, pilnībā apmierina manas vajadzības, lietoju jau otro iepakojumu, pēc šī iepakojuma izlietošanas eksperimenta pēc pamēģinātu MAC vai Dr.hauschka fiksējošo pūderi.

Otu tīrīšanas līdzeklis no H&M fantastiski labs, ikdienas līdzeklis, kurš lieliski attīra kosmētikas otas, ātri žūst un samazina nepieciešamību tās mazgāt pēc katras lietošanas reizes. Ja vel neesat saskārušās ar šo produktu, iesaku izmēģināt, cena ļoti draudzīga 4euro.

Konsīleri
Lietoju tikai pēc vajadzības, neesmu no tām, kura uzklās konsīleru pa visu seju Instagram stila makeup`ā :) Šajā periodā vajadzība ir zem acu rajons un tonālā krēma gaišināšana ar konsīlera palīdzību, kur izvēlējos pašas plānākās tekstūras konsīlerus, lai nenoslogotu sejas ādu.

Savu uzvaras gājienu uzsācis  Essence Camouflage 05 toņa konsīleris, ko izmantoju zem acu rajonam, ļoti viegls, plāns un komfortabls konsīleris, kurš gan nevar nomaskēt lielas nepilnības, bet ar mazām tiek galā ļoti viegli un pārāk nesausina.

NYX HD CW11 violetais konsīleris, ko izmantoju lai izgaismotu sejas centrālo daļu + veicot krāsu korekciju un padarot tonālo līdzekli gaišāku, tā apmānot  saules un iedeguma trūkumu ;)
HD konsīleris ļoti viegls savā struktūrā, labi sadarbojās ar dažādiem tonālajiem krēmiem, spēcīgs pigments un ātri žūstošs.

Bronzeris, izgaismotājs, krāsu korekcija.
krāsu korekcija ir ideāls veids, kā mazināt apsārtumus, vai gaišināt/ tumšināt produktus, mainīt/ uzlabot vaigu sārtuma toni utt. Bronzeris un krāsu korekcija ir mani labākie draugi, periodā, kad āda ir kļuvusi pilnīgi gaiša

Bourjois Maxi Delight  Bronzer  superīgs bronzeris, lietoju un priecājos, ļoti labi klājās, iztušējās, lietoju lai "piedzītu" savu bālo dekoltē ādu pie tonālā toņa, kad tas ir nepieciešams. Nav pārāk tumšs un pārāk spīdīgs, jāsaka, ka man ir gaišākais tonis 01, viegli zeltainie mirdzumiņi ļoti skaisti izceļ, viegli izgaismo ādu. Tomēr, man kā aromātu mīlei lielais pluss ir jaukais aromāts, kas seko līdzi bronzerim.

Too Faced #TFnofilter selfie powders  izmantoju violeto pūderīti lai koriģētu tonālo krēma toni, padarot  to mazliet gaišāku, dažreiz  izmantoju arī zeltaino toni, koriģējot vaigu sārtuma intensitāti vai toni, ja man viņš neiepatīkas.
Interesanti, ka šajā periodā nav vaigu sārtuma, kurš būtu tik ļoti iepaticies, lai to nosauktu par favorītu.

Essence Little Beauty angels colour correcting  pērlītes - izmantoju lai nolīdzsvarotu tonāla krēma toni, dod vieglu efektu, bet man patīk, sejas tonis paliek vienmērīgs.

Revolution Vivid Baked Highlighter - OMG! Perfekts, skaists, mirdzošs, bomba! Testēju gan Zeltaino, gan Rozīgo toni, abi perfekti un ļoti izteiksmīgi, nekāda dabiska efekta, bet man patīk! Ja gribi izgaismotāju tādu, ka no kosmosa tevi ieraudzīs, tad skaties uz šiem skaistuļiem veikalos Drogas.

Tušas & acu zīmuļi
Skropstu tušas diezgan intensīvi mainu un testēju, vienlaicīgi atvērtas ir aptuveni 6-7 tušas, tāpēc tās kuras izvēlos biežāk ir pelnījušas atzinību. Man ļoti svarīgi ir lai skropstu krāsošana nebūtu ilgs process, ņemot vērā manas skropstas un acu formu, nav tā, ka varu panākt mākslīgo skropstu efektu ar tušas palīdzību. Tomēr,  es vēlos lai uzklājot tušu divās kārtās nav jāmokās ar skropstu saķepšanu un citam līdzīgām problēmām. Acu zīmuļos svarīga uzklašanas kvalitāte, spēja atrasties savā vietā un labs pigments.

Kopš testēju Max Factor Eyefinty smoky eye pencil zīmulīšus, viņi ir aizvietojusi četrus zīmuļus, kas ir ļoti ērti, jo visi ejošie toņi vienviet. Sākumā viņi likās cieti, bet tad, pēc pāris reizēm viņi kaut kā pakusa un palika ļoti ērti lietojami, mīksti.

No fotoaparāta paslēpies, bet viens no favorītiem ir Illamasqua melnais laineris, kurš ir ideāls, ātri žūst un labi turās, nekur neizsmērējoties un neplūstot. Sajūtu ziņā, viņš ir viens no tiem, kuru tomēr jūt uz plakstiņiem, kaut gan man tas nekādi netraucē.

Tarte Multipleye prime ( bāze zem skropstu tušas) - klasiska baltā bāze, kas ne tikai pagarina skropstas, bet arī padara tās veselīgākas un kuplākas, nav kosmisks efekts, bet man patīk, jo skropstas paliek apjomīgākas un garākas.

L`Oreal Volume Million Lashes  Fatale - kuplinoša skropstu tuša, kuru  kārtīgi testējot iemīļoju. Ar šo  tušu ir ļoti vienkārši, uzkrāso un dodies, lieliski piepaceļ skropstas, kuplina, bet ne pagarina, kas gan nav tas ko meklēju, bet tā kā kuplums ir pietiekams var lietot kā ikdienas tušiņu.

MAC Upward Lash tušiņa ar interesanto galviņu, kas ir tik maziņa, ka super nokrāso apakšējās skropstas un mazās skropstas iekšējā kaktiņā. Lieliski klājās, var uzslāņot, izskatās labi un ir iespēja ļoti atri sakrāsoties. Mīnuss, ka  uz dienas beigām sāk viegli birt. ( tās kuras lieto - jums arī ?)

Uzacu produkti
Mīlu kombinēt pūderus ar gel-veida/ pomādes produktiem, kas piedod apjomu, aizpilda tukšos laukumus uzacīs, bet zīmuļi piedod piemērotu garumu. Esmu pārgājusi uz izteiksmīgākām uzacīm,  jo esmu ataudzējusi lielāko daļu savas dabiskās matu krāsas, kas ir pietiekami tumša, lai veidotu izteiksmīgas uzacis.

Vecais un labais NYX eyebrow cake powder ir  perfekti pelēks, tonāli lieliski saskan ar manu dabisko matu krāsu izmantoju komplektā ar citiem produktiem, kuri ir daudz vaskaināki.

Catrice Slimmatic ultra precise  smalks, precīzs, vaskains uzacu zīmulis, kurš ļoti labi, ātri un ērti palīdz izveidot uzacu formu, lietoju kombinējot ar L`Oreal Brow Artist maker kurš ir līdzīgas konsistences, bet ar foršu kabuki otiņu, kā ari, lieliski der pēc toņa.

Kā noslēdzošo lietoju Benefit gimme Brow uzacu tušiņu, piedodot apjomu uzacīm.

Acu ēnas & primeri
Acu ēnas ir mana stihija, mīlu acu ēnas- lietot , testēt un kombinēt, tās ir mana lielākā vājība no dekoratīvās kosmētikas. Nemīlu iespringt uz vienām acu ēnām, lietoju daudz un dažādas, kombineju un nebaidos lietot dažādu cenu kategoriju produktus, bieži vien izaicinot sevi uz budžeta klases pērļu meklējumiem. Acu ēnu bāzei ir jābūt labai, lai neskatoties nez uz laika apstākļiem, ne citiem faktoriem ēnās paliek savā vietā.

Šajā periodā atkal esmu pievērsusies Urban Decay acu ēnu bāzei, visbiežāk lietoju Eden toni, kurš ir mazliet iedzeltens, lieliski sagatavo acu plakstiņu. Nesen dzidēju interesantu faktu, ka daudzas sievietes lieto acu ēnu bāzi apkārt visām acīm! Tas kaut kā ekstrēmi, ņemot vērā, ka lielākā daļa šādi praimeri ir mazliet sausinoši, tā var iedzīvoties pāragrās grumbās. Ja nu tiešām, tik ļoti tā gribās darīt, tad derētu īpaši mitrināt zem acu zonu ar labiem acu krēmiem.

Esmu aizrāvusies ar Bellapierre  acu ēnām/ pigmentiem tie ir tik izteiksmīgi un burvīgi pigmenti, kuri lieliski sevi parāda kombinējot ar matētām ēnām vai vieni paši, uzslāņojot, veidojot jaunas un unikālas krāsu kombinācijas. Šie pigmenti/ ēnas ir mirdzošas bet neizskatās "lēti" jo pats pigments ir piesātināts un interesanti kombinējams viens ar otru. (varbūt vēlaties pilnu apskatu šīm ēnām?)

Otra lielākā aizraušanās ir Essence My must have kolekcijas ēnas, jo pigments ir samērā labs, forša ikdienas paletīte kuru bieži vien kombinēju ar izteiksmīgākiem toņiem, kā arī  esmu iemīlējusies matētajā ēnā no šis kolekcijas, kura ir pietiekami vēsā tonī, lai radītu dabiskas ēnas efektu.

Catrice The Precious Copper - paletes kvalitāte un cena ir vienkārši fantastiska! Pigments superīgs, viegli iztušējās, labi klājās,īpaši ja patīk šādi bronzas toņi, tad tā ir ideāla palete, kuru iesaku visiem izmēģināt. Lielisks produkts ātram, ērtam un vieglam ikdienas grimam.

Lūpu produkti
Mīlu spilgtas krāsas, interesantus finišus un labu noturību, tomēr, ļoti cimperlīga, lai lūpas netiktu sausinātas pie ilgas noturības produktiem.

Atgriezos pie iemīļotajām Lime Crime lūpu krāsām violetajos, fuksijas un nude toņos, noturība ļoti laba, ērti nēsājās un kopumā turpina patikt jo ir tādi toņi, kuri nav sastopami vietējo veikalu klāstā, interesanti apakštoņi un finiši.

Essences Mat lūpu krāsa 02 tonī, tik perfekta, matēta, ērta lūpu krāsa, kura labi nēsājās un varu justies droša, ka tā neaizpeldēs aiz lūpu kontūrām.

Maybelline Mat 950  skaista madžentas krāsas lūpu krāsa ar ideālu noturību, iesaku  izmēģināt, ja vel nav mēģinātas, laba cenas un kvalitātes attiecība. Lielais pluss ir komfortablā sajūtā uz lūpām, kura nerada pārmērīgu sausināšanu, super komfortabla.

Essence little beauty angels core lip primer lūpu praimeris, kas izlīdzina lūpu ādu un ļauj lūpu krāsai uzklāties skaistāk, izlīdzinot lūpu rieviņas un mazliet tās piepildot. Produkts darbojās ļoti labi, tāpēc iepirku jau rezervi, jo tomēr, tā ir limitētā essences kolekcija.

Dermosil nature lip balm - jau gandrīz izlietoju šo lūpu balzāmu, liekot to uz nakti, lai pabarotu lūpiņas. Atskārtu, ka šis ir viens no biežāk lietotajiem lūpu balzamiem manā lūpu balzāmu kolekcijā. Labs jo satur šea sviestu , olīveļļu, rīcineļļu  un E vitamīnu, kas padara lūpu ādu ļoti maigu.

Nagu laka, kura īpaši iekritusi sirdī ir Essence Glow & care 02 toniītis, kas ir tik skaists nude ar rozīgu mirdzumu, kad gribās "kailus" nagus, bet ar kaut kādu mazu odziņu.

Lai forša diena!
Ilze



2 komentāri

  1. Kopš pamēģināju balto caurspīdīgo pūderi (pat vienalga, kuras markas), sapratu, ka īsti negribu vairs atgriezties pie toņu pūderiem. MAC ļoti patīk.
    Esmu ievērojusi, ka man birst tieši Maybelline un Loreal tušas. Tagad lietojot dažādus testerus no žurnāliem MUFE, Chanel, Dior pat biju aizmirsu, ka tušas vispār birst :) No masu piedāvājuma vislabāk patika Bourjois 10 in 1 sudraba ar oranžu svītru.
    Par bāzi ap visu aci arī katru reizi šausminos, kad youtube to redzu. Man pat konsīleri bail zem acīm likt, kas funkciju ziņā tieši ir domāts šai zonai un ir ar kopjošām vielām sastāvā. Mans favorīts ir UD, taču mēģināju tikai oriģinālo - patika. Ko domā par to, ka daudzas izmanto Maybelline color tattoo un MAC paint pot kā bāzi? Es reāli aplauzos, īpaši ar color tattoo.
    Man ir tas Bellapiere pigments baltā krāsā no LF kastītes, taču liekas tik spīdīgs, ka pat atvērusi un pamēģinājusi neesmu.
    Par lūpām esmu drausmīgi piekasīga - garša, smarža, tekstūra, sausinošs efekts, peldēšana. Reti, kura marka ražo tiešām labas lūpu krāsas, lai gan tieši šis lauciņš ir tik plašs, ka grūti neatrast kaut ko savu, taču tieši dēļ šī plašā piedāvājuma beigās sanāk, ka ideālās lūpu krāsas meklējums ieilgst :)
    HnM līdzekli būs jāapskata, jo man maz otu, sanāk bieži mazgāt.

    AtbildētDzēst
  2. Jā, jā, es Tev teicu par tām acu ēnu bāzēm - ne mūžam nenoticētu, ja divu dienu laika nesatiktu divas sievietes, kas tā dara! :DD
    Man ļoti patīk favorītu raksti, bet es pati pēdējā laikā sāku lietot savu standarta kosmētikas komplektu, par kuru jau viss ir uzrakstīts, bet atkārtoties negribas :). Tomēr, man pašai ir interesanti palasīt, jo visi foršie produkti vienuviet :)

    AtbildētDzēst

Komentārs būs redzams pēc apstiprinājuma